Nastava na daljinu

U novonastalim okolnostima prekida redovne nastave, učenici škole će preko ovog sajta biti u mogućnosti da preuzimaju nastavne sadržaje u elektronskoj formi.
Sadržaji su podijeljeni na opšte obrazovne predmete (matematika, srpski jezik, engleski jezik ...) i na stručne. Stručni će biti razvrstani po strukama.
Za sva pitanja u vezi konkretnih predmeta, javite se predmetnom profesoru putem e-mail-a.
Pregled nastavnika i predmeta koje predaju ... >pregled<
e-mail adrese profesora ... >pregled<

Nastavni sadržaji:

Poštovani učenici i roditelji

Zbog epidemiološke situacije u kojoj se nalazimo i nemogućnost dolazaka redovno u školu, obavještavamo Vas da se od sutra ( 19.03.2020.god.) možete javljati na dole navedene mejl adrese ukoliko vam je u ovim situacijama potrebna bilo kakava podrška stručne službe škole.
pedagog: pedagogtsbn@telrad.net
psiholog: sandra.milic01@gmail.com
socijalni radnik: jelenamihajlovic7@gmail.com

Covid-19, šta treba znati

Početna faza prehlade, gripa i korona virusa veoma je slična. U nekim slučajevima, simptomi korona virusa i gripa mogu da budu toliko blagi, da zaraženi ni ne sumnjaju na njih. Zato treba da obratite pažnju i da pratite koji simptomi opstaju, pogotovo ako spadate u rizičnu grupu. članak

Posjeta privrednicima

24. februar 2020

U obilasku privrednih subjekata u kojima naši učenici obavljaju praktičnu nastavu direktor Milenko Maksimović istakao je zadovoljstvo radom učenika na konkretnim radnim zadacima.
Direktor je pohvalio dobru saradnju mentora sa učenicima u preduzećima Steko Centar, Mega Drvo, Novoform, Elvako i ostalim firmama.
”Pratimo rad naših učenika, te želimo da sa mentorima u preduzećima unaprijedimo kvalitet praktične nastave,s ciljem da učenici budu sposobni za obavljanje samostalnih radnji kao svršeni srednjoškolci, da budu radni i produktivni na svojim prvim poslovima – rekao je direktor i istakao da je Škola otvorena za saradnju sa svim privrednicima.
Direktor Maksimović i koordinator za praktičnu nastavu Živa Makrin u narednom periodu obilaziće i ostala preduzeća u kojima se realizuje praksa za učenike u dualnom obrazovanju.
PODRŠKA STRUČNE SLUŽBE ŠKOLE PORODICI KAO SISTEMU U DANIMA IZOLACIJE

Poštovani roditelji,
(pogledajte) Vi ste prvi i jako bitan partner u radu škole te osjećamo potrebu i odgovornost da vam se ovim putem obratimo i damo podršku u ovim kriznim danima.
Zašto baš podrška porodici?
Svjesni smo činjenice da je porodica sistem i promjena kod jednog člana porodice utiče na cijeli sistem.
Ovih dana smo svjedoci promjena u funkcionisanju cijelog duštvenog sistema.
Htjeli to ili ne, te promjene utiču i na porodični sistem.
Porodice se, kao i drugi biološki sistemi obično nalaze u osjetljivom homeostatskom stanju, koje može biti narušeno bolešću, nekim gubitkom ili raznim drugim stresovima.
Suočena sa kriom, porodica teži promjeni, kako bi se prilagodila novonastaloj situaciji i nastavila funkcionisati u sigurnom okruženju.
Da bi vaš porodični sistem u ovim situacijama bio što funkcionalniji potrudite se da:
- na najbolji mogući naćin preraspodjelite uloge i poslove;
- budete fleksibilni u promjenama organizacije porodičnog života u novonastaloj situaciju;
-da učvršćujete vaše porodične veze i da jedni drugima budete saveznici i podrška;
FUNKCIONALNOST PORODICE SE OGLEDA U SPOSOBNOSTI PRILAGOĐAVANJA PROMJENjENIM OKOLNOSTIMA I RAZVOJNIM POTREBAMA TOKOM ŽIVOTNOG CIKLUSA, NAROČITO U KRIZAMA I TRANZICIJAMA.

Zavisnost od Interneta

Šta mislite o zavisnosti od interneta?

Zavisnost je podložnost nekoj štetnoj navici, to je moždani poremećaj karakterisan konpulsivnim angažovanjem radi realizacije stimulsa nagrađivanja uz ignorisanje štetnih posedica. U poslednjih par decenija, od pojave interneta, spominje se mogućnost postojanja zavisnosti od interneta. Klasifikacije uključuju više vrsta zavisnosti... (pročitaj)