Plan upisaPlan upisa u JU Tehnička škola "Mihajlo Pupin" Bijeljina, za školsku 2022/2023. godinu se može pogledati ovde


Pravila bodovanja određena su Konkursom za upis.
Za izračunavanje bodova može se koristiti Kalkulator bodova za upis koji se nalazi u meniju ovog web sajta.

Konkurs za upis u srednje školeMinistarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas Konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola Srpske u školskoj 2022/2023. godini, kojim je planiran upis 10.041 učenika raspoređenih u 445 odjeljenja.
Od navedenog broja, planom je predviđen upis 7718 učenika u zanimanja četvrtog stepena složenosti, te 2323 učenika u zanimanja trećeg stepena složenosti.
Prilikom upisa, kandidati se mogu prijaviti za najviše dva zanimanja u stručnim školama, dva smjera u gimnaziji ili dva odsjeka u umjetničkim školama i u tom slučaju im se boduju rezultati u uspjehu u oba zanimanja, smjera ili odsjeka, a rangiranje se vrši prema uspjehu u oba zanimanja, smjera ili odsjeka.
Redoslijed kandidata utvrđuje se prema ukupnom broju bodova, a bodovanje vrši na osnovu opšteg uspjeha u osnovnoj školi, uspjeha iz pet predmeta značajnih za zanimanje u stručnim školama, smjeru u gimnaziji ili odsjeku u umjetničkim školama, za koji kandidat konkuriše, te na osnovu rezultata ostvarenih na posebnom ispitu za umjetničke škole.
Javnim konkursom određena su dva upisna roka, i to: junski rok – od 13. do 24. juna i julski rok - od 4. do 15. jula 2021. godine.
Pravo upisa u prvi razred srednjih škola imaju učenici sa završenom osnovnom školom koji nisu stariji od 17 godina na dan upisa.
Lica koja se upisuju u škole za učenike sa smetnjama u razvoju mogu imati drugu dobnu granicu za upis u prvi razred, a najviše do navršene 21. godine i oni se školuju u skladu sa preporukama navedenim u nalazu i mišljenju stručne komisije.
Učenici sa posebnim obrazovno-vaspitnim potrebama upisuju se na osnovu nalaza i mišljenja stručne komisije o procjeni potreba i usmjeravanju djece i omladine sa smetnjama u razvoju, a koje donosi nadležna ustanova i oni ne podliježu kriterijumima bodovanja za upis.

Pregled ili preuzimanje dokumenata moguće je na sledećim vezama:
Konkurs
Plan upisa

Bijeljinac Miodrag Ostojić, učenik Tehničke škole ''Mihajlo Pupin'' na Svjetskoj olimpijadi iz fizike

2. juli 2022Naš sugrađanin, Miodrag Ostojić, je za prirodu i sve procese u njoj zainteresovan od najranijeg djetinjstva. Dok je većina đaka izbjegavala prirodne nauke, on je zavolio fiziku prvog dana kada je počeo da je uči, u sedmom razredu osnovne škole. Ljubav koja se rodila u osnovnoj školi, opstala je i dan danas. Ostojić je ove godine završio drugi razred u Tehničkoj školi "Mihajlo Pupin" u Bijeljini, na smjeru informacione tehnologije, a ljubav prema fizici podstakla ga je da ostvari zapažene rezultate na takmičenjima.

pročitajte više ...

Orden Njegoša prvog reda za Tehničku školu

Za posebne zasluge u prosvjeti i aktivnosti kojim se doprinosi opštem napretku i ugledu Republike Srpske, Ordenom Njegoša prvog reda odlikovana je JU Tehnička škola "Mihajlo Pupin".
Predsjednica Republike Željka Cvijanović uručila je orden direktoru Škole Milenku Maksimoviću na svečanosti u Banskom dvoru u Banjaluci 8. januara 2022. godine, povodom obilježavanja 30 godina postojanja Republike Srpske i proslave Dana Republike.

E-mail adrese predmetnih profesora

Tabela link