Termini konsultacija

Odeljenjske starješine su na raspolaganju roditeljima za informacije i konsultacije u određenim terminima tokom radne sedmice.Raspored, tj vremenski termini se mogu pogledati u sekciji za roditelje Raspored konsultacija ili preuzeti u word formatu ovdje.

PISA 2018 trening za školske saradnike

20. mart 2018

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje (APOSO) realizuje istraživanje znanja, vještina i kompetencija učenika prvih razreda srednjih škola u Bosni i Hercegovini - PISA 2018.

PISA testovi 2018. godine biće usmjereni na čitalačku i matematičku pismenost te pismenost iz prirodnih nauka. Testiranje će biti usmjereno na inovativni koncept pismenosti i potrebu funkcionalnog školskog znanja koje pomaže mladim ljudima da odgovore izazovima svakodnevnog života.

"Pismenost se u PISA istraživanju definiše kao sposobnost primjene znanja i vještina iz ključnih ispitnih područja koja su neophodna za lično ispunjenje, aktivno učešće u društvenom, kulturnom i političkom životu te za uspješno pronalaženje i zadržavanje radnog mjesta. Polazi se od pristupa da mladi ljudi ne mogu naučiti u školi sve što će im biti potrebno kad odrastu. Ono što treba steći tokom obaveznog obrazovanja jesu osnovna znanja i vještine, odnosno kompetencije iz ključnih ispitnih područja. Da bi dalje razvijali svoje znanje i koristili ga u svakodnevnom životu, treba razumjeti osnovne procese i načela te biti fleksibilan u njihovom korišćenju u različitim kontekstima i situacijama".

Naši srednjoškolci ne moraju se pripremati za PISA testiranje jer na pitanja treba odgovarati koristeći sve svoje potencijale, a ne školsko gradivo.

20.03.2018. u prostorijama naše Škole održan je trening za školske saradnike, koji su angažovani na provođenju PISA testiranja.

Testiranje za slučajno odabranih 46 učenika naše škole koji su rođeni 2002. godine održaće se 11.04.2018.Kalendar
Lokacija