Obilježavanje 170 godina od rođenja Mihajla Pupina

15. februar 2024

Tehnička škola "Mihajlo Pupin" započela je obilježavanje 170 godina od rođenja velikog naučnika čije ime nosi učešćem na Svečanoj akademiji koja je održana 14. februara 2024. za Dan škole u Gimnaziji "Filip Višnjić".

Učenice Marijana Nikolić i Katarina Lazarević podsjetile su na život velikog Pupina, a o njegovom djelu i vezi sa Bijeljinom i Višnjićem, posredstvom poklona Gimnaziji - reljefa sa likom guslara, besjedio je književnik i istoriograf dr Radovan Kalabić. Ovom prilikom obilježena je i 190-godišnjica Višnjićeve smrti.

Naredna aktivnost povodom obilježavanja 170 godina od rođenja Mihajla Pupina planirana je u maju, kada će Tehnička škola organizovati Dan otvorenih vrata.
Modernizacija nastavnog procesa i unapređenje uslova rada

7. februar 2024

Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ u kontinuitetu radi na poboljšanju uslova rada i unapređivanju nastavnog procesa uz najsavremeniju informatičku opremu. U školi je integrisano sedam multimedijalnih kabineta sa najnovijim računarima desete i jedanaeste generacije i sa monitorima od 24 inča, koji našim učenicima pružaju vrhunske uslove za besprekornu edukaciju i sticanje novih znanja.

U toku prvog polugodišta Ministarstvo prosvjete i kulture je u okviru svojih projektnih aktivnosti našoj školi doniralo 50 novih računara, te dobijena oprema je iskorištena za dodatno proširenje broja računara za četiri multimedijalna kabineta. Donacija velikog broja računara je rezultat dobre saradnje direktora i Ministarstva.

Direktor škole, Milenko Maksimović ovom prilikom najavljuje i nastavak rada na poboljšanju uslova i kvaliteta obrazovanja u Tehničkoj školi. U saradnji sa Gradskom upravom Grada Bijeljina i Odsjekom za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije u školi će se realizovati Projekat „Šansa za IT početak“, koji finansira Vlada Švedske i implementira UNDP u partnerstvu sa UNICEF-om i UNWOMEN u BiH. U okviru ovog projekta radiće se na unapređenju i modernizaciji nastavnog procesa sa posebnim akcentom na IT smjerove. Planirano je poboljšanje praktične nastave kroz uspostavljanje saradnje sa IT kompanijama i opremanje 2 SMART kabineta.

Svetosavska svečanost

31. januar 2024

U subotu, 27. januara svečano je obilježena školska slava.
Povodom Savindana učenici su pripremili poetsko-muzički program, nakon čega su dodijeljena priznanja najuspješnijim učenicima, sekcijama i učeničkim udruženjima, te njihovim mentorima za učešće na takmičenjima, radne uspjehe i afirmaciju Škole.

Elektronski dnevnik

Elektronski dnevnik za učenike i roditelje. Pristupni podaci se mogu preuzeti od odjeljenskog starješine.
Klikom na logo eDnevnika otvoriće se stranica edukom.org na kojoj se nalazi aplikacija eDnevnika za srednje škole. Dakle, ne koristi se aplikacija sa roditelj.skolers.org
Ukoliko greškom pristupite domenu skolers.org neće biti prihvaćeno korisničko ime i lozinka.Orden Njegoša prvog reda za Tehničku školu

Za posebne zasluge u prosvjeti i aktivnosti kojim se doprinosi opštem napretku i ugledu Republike Srpske, Ordenom Njegoša prvog reda odlikovana je JU Tehnička škola "Mihajlo Pupin".
Predsjednica Republike Željka Cvijanović uručila je orden direktoru Škole Milenku Maksimoviću na svečanosti u Banskom dvoru u Banjaluci 8. januara 2022. godine, povodom obilježavanja 30 godina postojanja Republike Srpske i proslave Dana Republike.