Projekt sedmica 2022/2023.

Raspored aktivnosti za odjeljenja elektrotehničke struke: pregled.

Raspored aktivnosti za odjeljenja mašinske struke: pregled.

Raspored aktivnosti za odjeljenja saobraćajne struke: pregled.

Upis za školsku 2023/2024.

Spisak potrebne dokumentacije za prijavu za upis.

Konkurs za upis u srednje škole 2023/2024: pregled.
Plan upisa u JU Tehnička škola "Mihajlo Pupin", Bijeljina
Strahinja Prodanović đak generacije

31. maj 2023Đak generacije učenika 2019/2023. je Strahinja Prodanović, tehničar računarstva i programiranja. Strahinja je bio i vukovac tokom četiri godine školovanja i četvorostruki prvak Srpske iz fizike, kao i takmičar iz matematike, srpskog jezika, ali i dobitnik nagrada za literarno stvaralaštvo.
O školovanju u Tehničkoj školi kaže da je to bio pravi izbor za njega, јеr „Tu smo proveli najljepši period svojih života i izgradili uspomene koje se pamte zauvijek. S druge strane, veliku zahvalnost dugujemo i našim profesorima od kojih smo, pored sveg opšteg i znanja iz struke, stekli predstavu i o mnogim životnim prioritetima. Svi ti savjeti, koji su proizašli iz jednog krajnje roditeljskog odnosa, zaista nemaju cijenu. Sada je došlo vrijeme da samouvjereno zakoračimo u studentske dane i novo poglavlje života. Želim svima mnogo sreće i uspjeha na odabranim životnim putevima, ma kuda oni vodili!“

Dušan Kozomara, nosilac diplome „Vuk Karadžić“, svestrani takmičar koji je Školi donio brojna priznanja iz različitih oblasti, od nauke do sporta, pamtiće svoje školovanje kao poseban i nezaboravan period života. „Svoju odluku da upišem upravo Tehničku školu smatram jednom od najboljih dosadašnjih odluka jer sam tu upoznao divne osobe, drugarice i drugove sa kojima sam kroz taj period zajedno odrastao i sazrijevao kao osoba, profesore koji su nam vrijedno prenosili svoje znanje u nadi da postanemo obrazovaniji ali, prije svega, bolji ljudi. Ovaj srednjoškolski period biće snažna motivacija u budućem životu da iz dana u dan nastavim izgrađivati i unapređivati svoju ličnost i da nikada ne zaboravim one koji su na tome putu bili uz mene kada je to bilo potrebno", smatra Kozomara.
Odjeljenjski starješina dvojice talentovanih maturanata profesorka Rada Rodić s ponosom ističe sve njihove uspjehe u nastavi i vannastavnim aktivnostima, a naročito marljivost i istrajnost.
Svečana proslava maturske večeri

29. maj 2023

U četvrtak, 25. maja je ulicama Bijeljine u svečanom defileu do Hotela "Drina" prošlo 250 maturanata Tehničke škole.
Proslava završetka školovanja počela je svečanim plesom, za koji su vrijedno vježbali uz podršku studija Megadens, nakon čega su uručene diplome "Vuk Karadžić" đaku generacije Strahinji Prodanoviću i Dušanu Kozomari.Tehnička škola domaćin raSTEM konferencije 2023

22. maj 2023

Konferencija raSTEM ima za cilj da pomogne srednjoškolcima da se upoznaju sa putevima i mogućnostima u IT i STEM sektoru.

Prvi dan konferencije 19. maja održan je u Centru za kulturu, gdje su učenicima o najnovijim trendovima poput energetske energetike, vještačke inteligencije i kvantnih kompjutera, programiranja softvera za automobilsku industriju, uparivanja u dvodijelnim grafovima govorili uspješni stručnjaci dr Vladan Lazarević, dr Edin Husić, Gorica Stevanović, Namik Hrle, a u panel-diskusiji sa Ahmedom Mahmutovićem, Alijem Makajesom, Anđelom Jeftović i Šejlom Grcić su prisutni čuli priče mladih ljudi koji su promijenili i svoje i živote svoje zajednice volonterskim angažmanom kroz lokalne inicijative i neformalno obrazovanje.
Drugog dana konferencije, 20. maja, u Tehničkoj školi održane su radionice o razvoju ličnih, prezentacijskih i tehničkih vještina važnih za uspjeh na tržištu rada u STEM i IT sektoru, kao i AI radionica, koje su vodili Emina Hodžić, Nenad Grujičić, Kenan Kurdić i Zorana Štaka.
Konferencija raSTEM se organizuje u partnerstvu Grada Bijeljina i Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini.Elektronski dnevnik

Elektronski dnevnik za učenike i roditelje. Pristupni podaci se mogu preuzeti od odjeljenskog starješine.
Klikom na logo eDnevnika otvoriće se stranica edukom.org na kojoj se nalazi aplikacija eDnevnika za srednje škole. Dakle, ne koristi se aplikacija sa roditelj.skolers.org
Ukoliko greškom pristupite domenu skolers.org neće biti prihvaćeno korisničko ime i lozinka.Orden Njegoša prvog reda za Tehničku školu

Za posebne zasluge u prosvjeti i aktivnosti kojim se doprinosi opštem napretku i ugledu Republike Srpske, Ordenom Njegoša prvog reda odlikovana je JU Tehnička škola "Mihajlo Pupin".
Predsjednica Republike Željka Cvijanović uručila je orden direktoru Škole Milenku Maksimoviću na svečanosti u Banskom dvoru u Banjaluci 8. januara 2022. godine, povodom obilježavanja 30 godina postojanja Republike Srpske i proslave Dana Republike.