Projekt sedmica 2024.

U arhivi koja se može preuzeti na ovom linku nalaze se sve aktivnosti svih odjeljenja škole po aktivima (elektrotehnika, mašinstvo, saobraćaj, ...)

Izbor fakulteta - interaktivni pregled

Dan otvorenih vrata

27. maj 2024

Tehnička škola otvorila je 24. maja vrata učenicima devetog razreda svih osnovnih škola, koji su se susreli sa srednjoškolcima i čuli utiske o školovanju u ovoj obrazovnoj ustanovi.
Profesori stručnih predmeta su sa svojim đacima izložili eksponate nagrađene na sajmovima inovacija i pronalazaštva, radove sa praktične nastave, a osnovci su vidjeli i izložbu posvećenu životu i djelu Mihajla Pupina.


Miodrag Ostojić ponovo na Olimpijadi iz fizike

14. maj 2024

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu je 11. maja 2024. održana Bh. olimpijada fizičara - državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola, na kom je maturant Miodrag Ostojić osvojio treće mjesto i sa Mihajlom Bogdanićem (Gimnazija Banja Luka), Muhamedom Numanovićem (Richmond Park School Tuzla), Filipom Krištićem (Druga gimnazija Sarajevo) i Nedimom Begovićem (Koledž Ujedinjenog svijeta Mostar) predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na 54. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Isfahanu u Iranu u drugoj polovini jula. Ostojić će se takmičiti i na 7. Evropskoj olimpijadi iz fizike, koja će se održati u prvoj polovini jula u Gruziji.

Nagrade na Inostu mladih 2024.

7. maj 2024

U Banjaluci je održana 26. Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva "Inost mladih 2024", na kojoj je prezentovano 400 eksponata, sa učešćem od 472 autora, učenika osnovnih i srednjih škola, studenata, inovatora i organizacija iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Rusije. Manifestacija u Domu omladine trajala je od 23. do 24. aprila 2024. godine.
Tehnička škola dobila je pehar kao najbolji izlagač u oblasti automatike, a eksponat Dron Vuka Jelisića proglašen je za najbolji učenički rad. Diplomu sa srebrnom plaketom osvojile su Milica Petrović i Milica Đukić za eksponat Uređaj za sortiranje proizvoda po bojama, diplomu sa bronzanom plaketom Anastasija Broćeta i Anastasija Cvjetić za rad Mini CNC mašina.Elektronski dnevnik

Elektronski dnevnik za učenike i roditelje. Pristupni podaci se mogu preuzeti od odjeljenskog starješine.
Klikom na logo eDnevnika otvoriće se stranica edukom.org na kojoj se nalazi aplikacija eDnevnika za srednje škole. Dakle, ne koristi se aplikacija sa roditelj.skolers.org
Ukoliko greškom pristupite domenu skolers.org neće biti prihvaćeno korisničko ime i lozinka.Orden Njegoša prvog reda za Tehničku školu

Za posebne zasluge u prosvjeti i aktivnosti kojim se doprinosi opštem napretku i ugledu Republike Srpske, Ordenom Njegoša prvog reda odlikovana je JU Tehnička škola "Mihajlo Pupin".
Predsjednica Republike Željka Cvijanović uručila je orden direktoru Škole Milenku Maksimoviću na svečanosti u Banskom dvoru u Banjaluci 8. januara 2022. godine, povodom obilježavanja 30 godina postojanja Republike Srpske i proslave Dana Republike.