Novije

Arhiva

Strahinja Prodanović đak generacije

31. maj 2023Đak generacije učenika 2019/2023. je Strahinja Prodanović, tehničar računarstva i programiranja. Strahinja je bio i vukovac tokom četiri godine školovanja i četvorostruki prvak Srpske iz fizike, kao i takmičar iz matematike, srpskog jezika, ali i dobitnik nagrada za literarno stvaralaštvo.
O školovanju u Tehničkoj školi kaže da je to bio pravi izbor za njega, јеr „Tu smo proveli najljepši period svojih života i izgradili uspomene koje se pamte zauvijek. S druge strane, veliku zahvalnost dugujemo i našim profesorima od kojih smo, pored sveg opšteg i znanja iz struke, stekli predstavu i o mnogim životnim prioritetima. Svi ti savjeti, koji su proizašli iz jednog krajnje roditeljskog odnosa, zaista nemaju cijenu. Sada je došlo vrijeme da samouvjereno zakoračimo u studentske dane i novo poglavlje života. Želim svima mnogo sreće i uspjeha na odabranim životnim putevima, ma kuda oni vodili!“

Dušan Kozomara, nosilac diplome „Vuk Karadžić“, svestrani takmičar koji je Školi donio brojna priznanja iz različitih oblasti, od nauke do sporta, pamtiće svoje školovanje kao poseban i nezaboravan period života. „Svoju odluku da upišem upravo Tehničku školu smatram jednom od najboljih dosadašnjih odluka jer sam tu upoznao divne osobe, drugarice i drugove sa kojima sam kroz taj period zajedno odrastao i sazrijevao kao osoba, profesore koji su nam vrijedno prenosili svoje znanje u nadi da postanemo obrazovaniji ali, prije svega, bolji ljudi. Ovaj srednjoškolski period biće snažna motivacija u budućem životu da iz dana u dan nastavim izgrađivati i unapređivati svoju ličnost i da nikada ne zaboravim one koji su na tome putu bili uz mene kada je to bilo potrebno", smatra Kozomara.
Odjeljenjski starješina dvojice talentovanih maturanata profesorka Rada Rodić s ponosom ističe sve njihove uspjehe u nastavi i vannastavnim aktivnostima, a naročito marljivost i istrajnost.