Poštovani posjetioci sajta. Bivši, sadašnji i budući đaci, izuzetna mi je čast biti dio kolektiva JU Tehničke škole ,,Mihajlo Pupin".
Naša škola radi od 1921. godine. Veliki broj đaka koji su se obrazovali i koji se sada obrazuju u širokom spektru obrazovnih profila pokazatelj su našeg kvaliteta.

S ponosom mogu reći da u našoj školi rade nastavnici sa izvarednim radnim uspjesima i dostignućima. Oni pred učenike postavljaju izazove te ih motivišu da pomjeraju sopstvene granice u učenju, ali i u razmišljanju.

Radimo u skladu sa principima i tradicijom dobre kvalitetne nastave, uspjesima na takmičenju, te afirmaciji pozitivnih osobina kod učenika.

Naši učenici nakon završenih četvorogodišnjih smijerova postaju poznati studenti u svojim strukama, a učenici završnih trogodišnjih zanimanja postaju radni, produktivni i odgovorni radnici.

Poštovani roditelji, ukoliko razmišljate da nama povjerite obrazovanje i vaspitanje vašeg djeteta, pozivam vas da nas posjetite i porazgovarate sa našim nastavnicima i stručnim saradnicima, tu smo da vrlo rado odgovorimo na sva vaša pitanja.

Pozivamo vas da izgradimo budućnost naše djece zajedno!
S poštovanjem

Milenko Maksimović